music player
I made this music player at MyFlashFetish.com.

Tuesday, September 16, 2008

Politics 101

How truly democratic is it for a country to see a transition of power - not from the people's votes & confidence in its true sense - but from pledges of defecting MPs crossing over to different alliances?

How repulsive !!

So much for the hailed transparency, check & balance. Everything oso "what's in it for me" !!

Sudah lahhhh....... Menangguk di air keruh. Cakap tak serupa bikin. Cehhh.....

11 comments:

wanshana said...

SOKOOOOONNNNGGGG!!!

Triple Cheh!!!

Tapi, this Saturday tak nak sembang politik lah ye... Nanti tak de selera nak makan because banyak sangat crap...

Ayah said...

waaa saturday ni ada konspirasi politik ya? Baik baik nanti syed hamid datang bawak Pak ISA... hehehehehe..

arsaili said...

salam...umm just pray for the best...

Madam Tai Tai said...

Politics di Malaysia hanya untuk kepentingan diri sendiri - to ensure that their coffers are full till the 7th generation.

No one really does it for the rakyat (probably with the exception of the then Lee Lam Thye..now since his Tan Sriship probably he has been sucked in as well). Very disheartening.

zaitgha said...

agree...agree 200%,

Paku dulang paku serpih yg lain sambung sendry ek he he....i pun dah fed up and baca Tun M latest posting lagi menakutkan...

Waterlily said...

Salam...tumpang nyelit..

seperti biasa, lambat singgah...aar? what transition of power? last i heard the frogs were doing exercise jumping on the spot only..

tak tau le skrang kut kaki frog dah terlebih springgg...

Pp said...

hehehe...suka bila ada strong views...abt politics. saya tak suka yang dok atas pagar....asyek tunggu jer kat mana frog nak lompat..

dah lama lompat! huhuhu

simah said...

saya dah tertinggal politics...tapi memang obvious for that 2 months we all kat mesia.. the politic world is so terrible there... May Allah help us all... ranap negara tercinta mcm ni oiii..

wah terrer la hafiz posa thn ni... dia dpt full 30 hari tak nanti akak? hatice this year baru belajar posa during weekends...

salam aidilfitri dari kami di istanbul ni.. maaf zahir dan batin...

Congrats sebab sedap akak masak hari tu (previous entry).. mesti saba senyum tak habis yek? still teringat kat ur ketam...etc..etc ari tu..

kc said...

selamat hari raye buat ibu mithali (saje je tambah sentence yg last tu...hehe)

raye ni balik mana?

bergen said...

Wishing you and family, Selamat Hari Raya Aidilfitri, ma'af zahir dan batin. If you're driving, be safe now, y'hear?

Monster Mom said...

aik? marah? sabar...