music player
I made this music player at MyFlashFetish.com.

Tuesday, April 11, 2006

Trick untuk mandi

Ahmad Ameerudin Faiz a.k.a Ameer.
2 tahun 4 bulan.


Ibu: "Ameer, jom mandi".
Ameer: "Ameer tak nak mandi !"
Ibu: "Kenapa Ameer tak nak mandi?"
Ameer: "Ameer nak tidur haja !"
Ibu: "Bangun lah... Mandi. Lepas mandi boleh pegi jalan-jalan"
Ameer: " Ameer tak nak mandi!"
Ibu: "Kenapa?"
Ameer: "Ameer nak tidur ha - jaaaaa!"
Ibu: "OK - Ameer sambung tidur. Nanti Ameer dah bangun, bibi mandikan OK? "
Ameer: "Tak nak! Ameer tak nak bibi mandikan!"
Ibu: " Abis? Siapa nak mandikan Ameer?"
Ameer: "Ibu haja!"
Ibu: "Bibi lah ...."
Ameer: "Tak nak bibi!! Nak Ibu haja mandikan Ameer! "
Ibu: "Ala...boleh la... Bibi mandikan Ameer eh?"
Ameer: " Tak naaaaaak! Nak Ibu haaa - jaaaa mandikan Ameer!!"
Ibu: "Ala...tak pe lah. Kan bibi boleh mandikan Ameer?"
Ameer: " TAK NAK!!!!! NAK IBU HAAAA - JA !!! "
Ibu: " Ok... jom Ibu mandikan Ameer."
Ameer: "Huh... Ibu ni tau...." (sambil terkedek-kedek turun katil untuk pergi mandi)

I rest my case.

4 comments:

LIly Ayob said...

You have not lost your touch ibu! What do I mean? Well, you know how to manipulate the situation so that in the end it will suit you ...(that sounds so 'girl power') ... kalau tak, you tak dinobatkan 'best debater' masa PPM dulu, ye tak? ;D. Anyway, this is why our babies love us so much. We know how to 'handle' them. BTW, I haven't met Ameer, but I'm beginning to like him already..."ibu ni tau!"

knoi said...

Cute nye ameer lama tak jumpa. Bila nak balik kampung ni?... Tgk ni tak mcm eja pulak dulu2 kalau mandi sampai tak nak keluar bilik air yg ade kolah rumah tok ji. Mandi sampai jari kecut bibir birat. Naya punye kes eja ni dulu... bapak kata biar kan lah isyy... mentang2lah yg bongsu. Eksyen lah boleh main air lama2!

shana said...

Ieja!!!

I pun guna same tactic - so far, worked every time - WITHOUT fail. Tapi, time I pun sememangnye tengah malassssss giler nak mandikan si Hilman tu, sampai ke maghrib le budak tu tak mandi! HaHaHa!

diyana said...

sooooo sweet!!