music player
I made this music player at MyFlashFetish.com.

Monday, April 10, 2006

Bacalah anak-anak ku ....

Kalau harimau mati meninggalkan belang, manusia mati meninggalkan apa? Hutang? Hishhh.... Pepatah melayu kata manusia mati meninggalkan nama. Ibu nak tambah sikit, manusia zaman moden boleh tinggalkan catatan blog.

Ibu tak pandai menulis secara kreatif. Nak tulis yang berfakta pun kurang mahir. Cuma ibu nak catitkan dalam blog ni - apa saja yang terlintas kat hati & fikiran ibu. Sebagai luahan, sebagai kenangan, sebagai pencetus minda, dan sebagai peninggalan cerita ibu untuk anak-anak ibu yang tersayang.

"Our children are our hearts
Walking among us on the face of this earth
If even a little breeze touches them
We cannot sleep for worrying about them"
(Abu Tammam, Al-Hamaasah, 1/167)


Maka dengan ini bermulalah cerita ibu .....

3 comments:

knoi said...

Cute ler anak ibu. Tapi kan ibu mcm pernah knoi tgklah aksi2 tu tapi bila dan dimana ya? ohh ... ok dulu2 tahun 70an kat kg pasir JB ade sorang budak pompuan ade buat aksi2 tu lah. Tapi lagi havoc ade ke makan limau dia honggis (special word) mcm tupai, kecik2 dah keteng rambut tukar hair style every week mcm model, nak gi sekolah kene langgar basikal pak cik tua, praktis story tell sammy sneezer atas kesyen yg disusun tinggi2, makan nasi kicap nek encik, yang paling tak tahan sekali nak jadi pompuan joget, isyy... macam2 lagi aksi budak pompuan tu. Tapi mak budak pompuan tu tak pandai nak buat blog mcm yang ibu buat ni sebb dia org dulu2. Nak tau sapa budak pompuan tu dialah "ibu". Slalu org ckp like father like son tapi kali ni kita ckp like mother like son... he he he lagi pun knoi ni kakak ibu sbb tu tau aksi2 dia. Kalau kita jumpa mak ibu agak dia ingat tak aksi2 lain ek. Cute lah....

buragas said...

Menarik minat saya membaca keseluruhan cerita yang ibu letak kat dlm blog nih.Your blog i dapat through a friend of mine nyer website and you did leave the inspirational mother's words .Menarik minat saya to know detail.
Very nice.

Idham said...

very nice inti ibu...
genuine words from the heart of an ibu.

i will be one of ur frequent readers from now on.

idham