music player
I made this music player at MyFlashFetish.com.

Saturday, December 20, 2008

Missing much

Ameer: Ibu.... Do you miss Bibi?

Ibu: Oh yes.... very much! Indeed! (while wiping off the sweat on my forehead so that it didn't drop onto the dinner place mat that i've just wiped clean. penat woi lap place mat... hehehe)

Ameer: Ameer pun miss Bibi....

Ibu: Ye ker?

Ameer: Hmmmmm ....

Ibu: Shian Ameer. So.... what are you going to do?

Ameer: Nanti, bila Bibi dah 'balik' ke Ghawang, Ameer nak makan aeghoplane dia!

Ibu: HUH? Makan aeroplane Bibi?

Ameer: Ha'ah... ya!

Ibu: Why?

Ameer: So that aeghoplane Bibi ghosak!

Ibu: Kenapa pulak nak rosakkan aeroplane Bibi?

Ameer: So that dia tak boleh pergi Indonesia lagi. Duduk sini jer dengan Ameer kat Ghawang!

Fuiyooo.... sampai begitu sekali Ameer miss Bibi.

And heh.... sebut2 pasal makan... macam nak perli Ibu jer Ameer tak cukup makan in Bibi's absence? Ishhh......


Salam,
Ibu
who's still sweating much, tak menang tangan.

9 comments:

Pp said...

cepatnya bangun! hehehe
or was it a case of...lewatnya tidor!!

begitu ek bila tak de bibik! hehehe.

kami juga tak de bibik....sering jer kelihatan my darlings tu umpama Cinderella....knees and hands on the floor....aduhhh, sungguh bersimpati!

wanshana said...

Alahai...shiannyer Ameer...

Ibu,

Get him to eat Bibik's PASSPORT instead laaa. Coz' if you follow his rationales, he would also have to makan all the ferries and pengangkutan-pengangkutan yang sama waktu dengannya. Makan passport would be easier and less messy, non?! Hehehe...

When's the temp maid coming? Hope soonish. In the mean time, don't break your back cleaning the house. Break Sa*a's back instead. Hahahaha!

And Ibu,

Nak tumpang lalu sket -

Abang Id,

Aiiikkkk???! "Sungguh bersimpati" aja ker? Errrr...tak turun on your hand sand knees jadi CINDERELLO (bunyi macam Italian hunk, sket...) sekali dengan Kak LiL, ker? Hehehe...

Akmal said...

bibik oh bibik~~~ :D

IBU said...

Bung Arif

The latter. We all balik dari nonton teater bangsawan, org lain dah buleh syiok tidor. Bibi... I mean, Ibu - kena spin laundry satu round, nyapu & mop kitchen. Huhu....

IBU said...

Shana,

Bibu ku... tak main lah sampan & feri. Mau makan seminggu or 2 minggu baru sampai ke Jawa macam tu. hehehe...

Haven't broken my back yet - but aiyo...... close! Kena beli koyok, kasi tampal lepas ni. But uh? Nak harapkan my Ayah tu? Baik ler mintak tolong dari kucing Shana oi... at least mengeowwww.......

Eh... tumpang baca... CInderello tu, err.. would he make a round to Rawang to find the foot that fit the glass slipper? hmm... I better slough off those dead skin on my heels then... hehehe....

IBU said...

Akmal oh Akmalllll.... itu ler facts of life for Ibu.

Waterlily said...

You're doing just fine Ibu.. :-)

Give it a few more days, dah terror dah semua tu..sebelah tangan je dah berkilat rumah..heh heh..

Seriously, I pun kalo tak de Bibik, boleh menangis di buat nyer...

MrsNordin said...

I hope your temporary maid will help you out with the domestic chores and your life will be back to normal! Take it easy...

Dalam Dakapan Ibu said...

Dear Ibu,
Kesian Ameer.. moyok camtu...

Masa my maid dulu balik, my Hanna (4yo time tu kot) cried. Bila dalam kereta balik dari airport I saw her puffy eyes, I thought - Laaa, sedih betui Hanna Kak Ria dah balik. So I left her at that.

But then the eyes makin puffy... Aaaiikkk takkan dok keriau lagi kot. Bila bawak pi SJMC, rupa-rupanya kena urine infection. Dia dok tahan kencing masa kat tadika... Kena warded a few nights pulak.. eh, melalut pulak I ..hehehe...