music player
I made this music player at MyFlashFetish.com.

Thursday, February 15, 2007

Pantun "Laya"

Received this greetings via sms:

Hali Laya China Sula Mali
Beli Nimau Satu Loli
Satu Tawoon Satu Kali
Gua Bikin Silap, Gua Vely Soli

:) Hehehe... manyak funny ....

Gong Xi Fa Chai ....

15 comments:

Idham said...

ibu....yes beli fannyyy....i laff wan wen i liid dat pantun layaa!!

idham

D said...

haiyaaa... laya cina pun ada minta maaf ka??? Gong xi fa chaiiii

Ibu said...

bro id,
a CNY greetings in the form of a pantun, siap with mintak maap, sent by a chinese to his malay friend (instead of the other way round). refreshing indeed.

d...

oh d!! long time no see! ya lorrr... my chinese colleague said, he'd like to start the new year with lots of prosperity, so ward off any evil spirits & hutang, including if the "hutang" comes in the form of 'salah dan silap' - so dia kata as for him, dia mesti mintak 'soly' from all his flens.

tokasid said...

Salam to ibu.
Tung tung cheh!Tung tung cheh!
Gong xi fa cai.
Ilup pun susah mati pun susah( kata Alias Kongo dalam filem Madu 3)

Hani Sumayyah said...

Salam kenal..entah camana comment ibu tahun lepas di blog saya baru jer saya terbaca...ntah apa2laaah... tq

Ibu said...

tok...
kalau madu 3, memang la ilup susah. hahaha...

hani
it's ok, dear. ibu ni pun blogging tenggelam timbul, ikut kelapangan. harap hani & family bahagia selalu.

D said...

ibu, i've tagged u. please read the details in my blog.

ninuknoviati said...

wahai ibu - selamat bercuti bersama hero2 anda. mari jalan-jalan ke BJ ... talak angpow ada juga kacang cap tangan

mad redo1 said...

Blog hopping in the morning finding that your Hafiz is just seven days older than my second daughter, Khairina... kalau zaman dolu-dolu memang udah boleh atur kahwin... HEHEHE

Memang seronok dengan karenah anak-anak, wish they would stay at that age forever... right?

Ayah said...

ibu... entry baru ikut musim perayaan ye? salam pada hubby.. dia ingat lagi ke tae kwon do moves semua?

Minah Celoteh said...

Kita datang jengok jengok sini. Boleh tergelak pulak c{:^)

Ibu said...

D !!!
Oh no! gulp!

Ninuk,
haha... itu kacang cap tangan (kiri or kanan?) memang manyak sedap woo... what's your blog site, 'hilang' again la.... manyak soli aarr?
p/s aritu balik JB, isi minyak at Shell - guess what? itu stesyen belongs to Sue Noah & hubby (Zain?). hehe... small world!

Ibu said...

Ayah..

Ha'ah ler. Masa tu jer sempat jenguk blog. Hubby skrg dah start baca pasal yoga & taichi la pulak. Setakat baca jer... hehe.

Minah,
Thanks for visiting. Senang2 jemput ler lagi ke sini, ek?

Ibu said...

mad redo1,
thanks for 'hopping' by. you've got 2 girls? ha... tambah sorang lagi kalu, boleh atur kawin 3 orang sekali gus... hahaha... jimat belanja.

marlinabaharom said...

hi ibu! lamanya menghilang kan...

yes,....that pretty girl is kak suzie, my bestest fren and she's leaving. tu yang sedih tu...