music player
I made this music player at MyFlashFetish.com.

Wednesday, October 29, 2008

Selingan : BRA

Last night Hafiz & Ameer quizzed each other on "Animals of The Land" (Haiwan Darat).

Animal 1
Hafiz : Dia black & white, ada empat kaki, dia ada BRA. Apa dia?

Ameer : IBUUUUU !!!

Ibu : Huh? (looking at myself - kebetulan I was wearing a black top. I take it that my kids consider me as fair, hence 'black & white'. hehehe...)

Hafiz: Bukanlah... Ibu ada dua kaki jer lah! And Ibu bukan animal. Apa lah Ameer ni.

Ameer : Habis tu?

Hafiz : ZEBRA !


Animal 2
Ameer : Dia ada ekor, tak ada kaki, dia pun ada BRA. Apa dia?

Hafiz : Ameer tipu lah! Mana ada animal lain yang ada BRA?

Ameer : Ada.... eleh... dia yang tak tau ....

Hafiz : Hah! Apa dia?

Ameer : COBRA !

***********

Tu lah anak-anak Ibu. Kecik-kecik pun dah ada inclination towards BRA... hmmmm alahai!

:)

13 comments:

D said...

hehe... real cute! ok la tu, ibu pun ada bra kan?

Ayah said...

Waa maeer and hafiz.. uncle nak kasi satu lagi BRA... BRAVO!

KC said...

warghahahaha!

dah namanya anak jate...

wanshana said...

HAHAHAHAHAHAHA!! So kelakar la si Ameer.

I can just imagine how irritated Hafiz was when the answers were revealed.

Here's one to complement Ameer's "Bra" riddle - which animal has "panties" on?

Answer - ELE'PHANT'(IES)...

I know, I know - LAME.

Hahaha!

ardy said...

The joy of having kids! :)

tireless mom said...

Wah BRAder BRAder at your house tu. So cute and funny lah Ibu.

Eta My said...

Ibu...nak tumpang gelak gak nih....!!!years down the road nanti..entah ape2 lagi teka-teki yang ade 2 makna..hihi!

Waterlily said...

hahaha..bagus lah anak IBU nih! Kecik kecik dah pandai lawak! Hah, one from auntie BRA.

"Laki pompuan ada BRA bila tengok menatang BRA yang Ameer cakap tuh - hah , apa dia?"

Answer - laki pompuan akan GABRA la kalo terserempak ngan COBRA tu..hahaha..err..boley pakai ke riddle nih?

Kerp (Ph.D) said...

whoaaa...to be honest, i would struggle to come up with an answer for the 2nd q.

here's another q- binatang apa yg merempit malam2 buta sambil hisap dadah? juga ada BRA?

jawapan- kutu BRAhaq...

Pi Bani said...

Uhuk! Uhuk! Uhuk! Aiseh... blog ni pun dah BRAbuk lah... bila nak update? Busy benor ke? :)

d_ordinary said...

hahaha..
time org dulu, teka-teki jwpan zebra, tp soalan pelik beno..'bukak zip nmpk bra', kelakar je..kalau mak tahu mesti kena marah ckp cmtu..hehehe..
tapi bukan org la yg bagi teka-teki tu..ngehehe

Daphne Ling said...

Adoi, cheekynya Hafiz and Ameer...;)

Haha, thanks for sharing, Ibu...

aiz said...

hahahahahaha kelakar!